ŐRSÉGBEN AZ ŐRSÉGBEN- AZ ALAPI ISKOLÁSOK TÁBOROZÁSA

2012. október 03. 22:26:06  nyomtatási kép

ŐRSÉGBEN AZ ŐRSÉGBEN

A 2011/12. tanévet az alapi gyerekek az Őrségbe szervezett táborban zárták. Július 16-tól 20-ig "őrködtek" Őrimagyarósdon a Napfény Ifjúsági Táborban.  Alábbiakban olvashatják a táborozók beszámolóját a nálunk eltöltött időről:

" Az utazás az idén is vonattal történt, amit a gyerekek nagyon élveztek. A több átszállás (Sárbogárd-Székesfehérvár-Szombathely-Körmend), majd busszal Őrimagyarósd, nem vette el közel 40 fős csapatunk kedvét. Délután érkeztünk a szállásunkra, ami nagyon tetszett mindenkinek, különösen a hatalmas pályákkal, játszótérrel tarkított udvar és az udvart lezáró kis erdő. Az első napot a meleg vacsora után kürtös kalács sütésével és kóstolásával zártuk.

A második napon délelőtt gyalogtúrára indultunk helyi kísérőnkkel a Malom tanösvényen. Megnéztük a régi vár maradványait, a vár tövében a tókát (esővízgyűjtő mélyedés, ahonnan vizet hordtak), és egy forrásból még ittunk is, így jutottunk el a Vadása tóhoz. Elég hűvös volt az idő, de a csoport bátrabb felével vissza kellett jönni délután egy mártózásra. Az estét filmvetítéssel zártuk és az elmaradhatatlan focival, játékkal.

A harmadik napunkon buszos kirándulásra indultunk. Idegenvezetőnket Őriszentpéteren vettük fel és ő mesélt nekünk a táj jellegzetes településszerkezetéről, a szerekről, a helyi fazekasokról is. Megnéztük a szentpéteri Árpád-kori templomot, majd bejártuk a Pityerszeri falumúzeumot is. Hazafelé jövet láttunk egy jégvermet is, a hűtőszekrény ősét, és megálltunk egy fazekasműhelynél is. Délután üvegcsiszolással töltöttük az időt, este pedig számháborúztunk is. Nem számítottunk rá, hogy nem lesz nyugodalmas éjszakánk. Éjfélkor ébresztő volt és indult a BÁTORSÁGPRÓBA. Ezt a programot várta mindenki a legjobban, de az utolsó estére számítottunk. Csak telefont vihettünk magunkkal az erdőbe, de párosan mehettünk. Izgalmas volt.

Az utolsó napunkon délelőtt fazekaskodtunk, majd délután ragyogó napsütésben indultunk a tóra fürdeni.

Itt az egyik volt nyolcadikos lányunk úgy megcsúszott a vízbe jövet, hogy eltörött a lába. Ez az esemény rányomta a bélyegét az utolsó esténkre, a tábortűz így elmaradt. Amúgy is rövid lett volna, mert  este nagy vihar volt.

Másnap délelőtt csomagoltunk és ebéd után indultunk haza. Folytatódott a rossz szériánk, Körmenden otthagyott a vonat minket, így a későbbivel tudtunk csak jönni, és Fehérvárra pedig buszt kellett elénk rendelni, mert nem volt csatlakozás Sárbogárdig, ráadásul a MÁV-nál valami gond volt, mert késtek a vonatok egész nap. Fáradtan, de élményekkel és az általunk készített ajándékokkal megpakolva este érkeztünk Alapra.

Köszönjük az Alapi Iskolásokért Közhasznú Alapítvány anyagi támogatását, az iskola Diákönkormányzatának anyagi segítségét, és a szülők segítségét, akik a vasútállomásra kivittek bennünket, illetve Echmes Attilának, hogy odafelé elvitte a csomagjaink nagy részét!

A táborozók nevében: Jánosiné B. Mária

 

 

Pályázat

Nézze meg aktuális pályázatunkat.
Tovább ...

Egyéb szolgáltatásaink

Változatos lehetőségek a szabadidő eltöltésére.
Tovább ...

Elérhetőségünk

Egy kis segítség ahhoz, hogy könnyen megtaláljon minket.
Tovább ...

Képgalériák

A sok emlékezetes pillanatból amit meg tudtunk örökíteni.
Tovább ...

Hírarchívum

Böngésszen az élménybeszámolóink, híreink között
Tovább ...